28.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Forțele Aeriene Talibane: Câte avioane și elicoptere militare au în acest moment talibanii

Cele mai citite

Talibanii au în acest moment în jur de 50 de avioane și elicoptere militare, conform surselor independente care au monitorizat și analizat exclusiv imaginile și fotografiile făcute publice de la căderea Kabulului și până în prezent. Respectivele aeronave sunt cel puțin „intacte la exterior”, dar nu se știe cu exactitate câte dintre acestea sunt operaționale și pot zbura efectiv și mai ales dacă talibanii vor reuși să găsească piloți ori tehnicieni calificați pentru întreținerea lor.

La scurt timp după ce ultimul avion american a părăsit Kabulul, talibanii au năvălit în aeroportul pustiu. Islamiștii s-au rugat, s-au felicitat și au început să-și facă poze la bordul avioanelor și elicopterelor abandonate pe pistă și în hangare.

O concluzie care poate fi trasă din aceste imagini este faptul că talibanii au reușit, cumva, să ridice în aer un elicopter Black Hawk, în ceea ce pare a fi prima fotografie cu „forțele aeriene talibane” în acțiune. Un senator repbulican a solicitat Pentagonului să facă public un inventar exact al aparatelor „rămase” în Afganistan, numărul celor care pot zbura și dacă acestea pot fi, cumva, distruse la sol. Pentagonul nu a oferit încă un răspuns.

Articol sursa: www.Digi24.ro

- Reclamă -

Pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclamă -

Ultimele articole