28.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Israelul propune un plan de dezvoltare pentru Fâşia Gaza. Hamas va trebui să promită o „stare de pace și fără violențe pe termen lung”

Cele mai citite

Şeful diplomaţiei israeliene, Yair Lapid, a prezentat duminică un proiect care vizează ameliorarea condiţiilor de trai ale palestinienilor în Fâşia Gaza în schimbul unei promisiuni din partea mişcării Hamas, aflată la putere în această enclavă palestiniană, de a da dovadă de reţinere, transmite AFP.

„Prea mult timp singurele două opţiuni au fost a cuceri Fâşia Gaza sau violenţe la nesfârşit. Or, acestea sunt două opţiuni greşite”, a declarat Lapid, care a prezentat iniţiativa sa numită „Economie în schimbul securităţii”, în cadrul unei conferinţe de presă la Ierusalim, transmite Agerpres. 

Ministrul israelian al apărării a propus un plan în două etape, care exclude eventuale negocieri cu Hamas, mişcare considerată drept „teroristă” de către Israel.

Într-o primă fază „vor fi reparate liniile electrice, conectat gazul şi construită o uzină de desalinizare a apei” în Fâşia Gaza, teritoriu palestinian aflat sub blocada israeliană de peste 15 ani şi unde energia electrică este livrată în medie doar 12 ore pe zi.

Articol sursa: www.Digi24.ro

- Reclamă -

Pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclamă -

Ultimele articole