28.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Lovitură de stat într-una din cele mai sărace țări din lume. Forțele speciale l-au arestat pe președinte

Cele mai citite

Armata a dat o lovitură de stat în Guineea, una dintre cele mai sărace țări din lume. Un grup de militari de elită l-a arestat pe președintele țării, Alpha Condé.

După ce s-au auzit focuri de armă în apropierea palatului prezidențial din capitala țării, Conakry, militarii au proclamat la televiziune că toate instituțiile statului au fost dizolvate și că actuala constituție a fost abolită, relatează The Guardian.

„Ne luăm destinul în propriile mâini”, a spus colonelul Mamadi Doumbouya, șeful forțelor speciale, criticând starea în care se află țara sub conducerea lui Condé.

„Personalizarea vieții politice s-a încheiat. Nu vom mai încredința politica unui singur om, ci o vom încredința oamenilor”, a adăugat el.

Militarii au anunțat stare de asediu la nivel național „până la noi ordine” și au convocat miniștrii cabinetului Condé pentru astăzi.

„Orice refuz de a participa va fi considerat o rebeliune”, se precizează în declarația militarilor.

Guvernatorii și alți înalți funcționari vor fi înlocuiți de armată, se mai arată în declarație.

Pe străzile capitalei, sute de oameni au salutat îndepărtarea șefului statului. Totuși, nu este clar dacă puciul a produs efecte în toată țara.

Națiunile Unite și diverse organizații africane au condamnat mișcarea militară.

Președintele din Guineea era în funcție din 2010. În această perioadă, economia țării a crescut grație exporturilor de minereuri, aur și diamante, dar banii nu au ajuns și la oamenii de rând.

Articol sursa: www.Digi24.ro

- Reclamă -

Pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclamă -

Ultimele articole