28.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Noua Zeelandă relaxează lockdown-ul la nivel național, dar păstrează măsurile stricte în Auckland, din cauza unui focar masiv

Cele mai citite

Mai multe regiuni ale Noii Zeelande vor ieși din lockdown-ul impus la mijlocul lunii august după apariția unui singur caz de îmbolnăvire cu Covid-19. Orașul Auckland, însă, acolo unde un focar a dus la apariția unui număr mare de cazuri, rămâne sub un lockdown foarte strict.

Noua Zeelandă a raportat 20 de cazuri noi cu transmitere comunitară, luni, iar focarul descoperit în Auckland a ajuns la un total de 821 de cazuri, relatează Agerpres.

Noua Zeelandă a fost plasată într-un lockdown naţional foarte strict la doar câteva ore după ce un singur caz de Covid a fost detectat în data de 18 august. Atunci, toate şcolile şi magazinele neesenţiale au fost închise. Jacinda Ardern a spus că în majoritatea regiunilor din Noua Zeelandă aceste restricţii vor fi relaxate începând de miercuri.

Totuşi, vor exista noi dispoziţii pe care rezidenţii neozeelandezi vor trebui să le respecte, inclusiv purtarea obligatorie a măştii sanitare în spaţiile închise şi limitarea reuniunilor la 50 de persoane în spaţii închise şi la 100 de persoane în exterior.

„Delta a schimbat datele jocului şi pentru a o învinge trebuie să ne schimbăm şi noi planul de joc”, a declarat Jacinda Ardern, referindu-se la varianta Delta, considerată mult mai infecţioasă în comparaţie cu alte variante și cu tulpina inițială, din Wuhan.

„Ne-am descurcat atât de bine pentru a ţine acest focar sub control… suntem aproape să îl eliminăm, dar nu trebuie să lăsăm garda jos”, a adăugat prim-ministra Noii Zeelande.

Regiunea Auckland, epicentrul focarului, va rămâne în lockdown strict, iar restricţiile din acest oraş vor fi reanalizate pe 13 septembrie.

Acesta a fost primul lockdown decretat la scară naţională în Noua Zeelandă după cel impus în martie 2020, când întreaga ţară a fost plasată sub cel mai înalt nivel de restricţii pentru şase săptămâni.

Noua Zeelandă, care are o populaţie de aproximativ 5 milioane de locuitori, a raportat peste 3.400 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, precum şi 27 de decese din cauza acestei boli.

Articol sursa: www.Digi24.ro

- Reclamă -

Pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclamă -

Ultimele articole