29.8 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Papa Francisc: Antisemitismul în Europa este „un fitil care trebuie stins”

Cele mai citite

Papa Francisc a evocat duminică, la Budapesta, „ameninţarea antisemitismului care circulă încă în Europa şi în alte părţi”, adăugând că este vorba de „un fitil care trebuie stins”. Suveranul pontif s-a întâlnit cu premierul Viktor Orban și cu președintele Ungariei, Janos Ader.

„Cel mai bun mijloc de a-l dezamorsa este de a lucra împreună într-un mod pozitiv şi de a promova fraternitatea”, a spus Papa Francisc, la o întâlnire cu reprezentanţi ai confesiunilor creştine şi ai comunităţilor evreieşti din Ungaria.

Suveranul Pontif a avut de asemenea o scurtă întâlnire, cu uşile închise, cu premierul ungar suveranist Viktor Orban, înainte de a celebra o liturghie în închiderea unui mare congres religios internaţional, potrivit Agerpres.

La scurt timp după sosirea la Budapesta, Papa Francisc a discutat cu şeful guvernului ungar, conform unor imagini difuzate pe contul de Facebook al lui Orban, în care se vede cum cei doi îşi strâng mâna.

Preşedintele Janos Ader şi principalii doi oficiali ai Curiei Romane au fost de asemenea prezenţi.

Papa Francisc efectuează prima sa vizită externă după operația suferită la colon. Suveranul pontif face un turneu de patru zile în Ungaria și Slovacia.

Articol sursa: www.Digi24.ro

- Reclamă -

Pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclamă -

Ultimele articole