28.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Raed Arafat, despre valul 4 de COVID-19: Față de valul 3 avem „armă”, dar nu o folosim. Asta e singura problemă

Cele mai citite

Raed Arafat a vorbit vineri seara, la Digi24, despre diferența dintre valul 3 al pandemiei și actualul val 4. Șeful DSU spune că în prezent, față de valul anterior, avem o „armă”, anume vaccinul. Iar imunizarea este foarte importantă, pentru că persoanele vaccinate care se infectează ar putea să evite secția ATI sau chiar internarea în spital.

Raed Arafat: Arma este la noi, nu o folosim. Asta vreau să înțeleagă toți care ne ascultă. Nu e târziu! Faci vaccinul cu Johnson&Johnson, 10 zile ești imunizat. Faci cu Pfizer sau cu Moderna, în 20 și ce va de zile, 30 de zile ești imunizat.

Deci în ambele situații devii imunizat și scapi de posibilitatea de a ajunge la Terapie Intensivă, sau chiar internat în spital. Asta vreau să se înțeleagă. Față de valul trecut avem armă. Dar nu o folosim, asta e singura problemă.

Astăzi, Danemarca a ridicat majoritatea restricțiilor pentru că a atins 80% din populație vaccinată. E o țară care a decis. „Nu mai am restricții. Am 80% vaccinați, șansa să ajungă la spital la ATI e mică, ridic restricțiile!”.

La noi, suntem la 31% vaccinați, pe lângă cei care au trecut prin boală.

Articol sursa: www.Digi24.ro

- Reclamă -

Pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclamă -

Ultimele articole