28.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Romașcanu (PSD): „Acest guvern e plecat deja, dar trebuie să plece legal și în respectul deciziilor CCR”

Cele mai citite

Senatorul PSD Lucian Romașcanu spune că social-democrații au votat pentru amânarea dezbaterii moțiunii de cenzură până după decizia CCR pentru a evita situația în care România să aibă doi premieri – unul pus de coaliție, altul de Curtea Constituțională.

„CCR e o instituție supremă a statului român. Din punctul nostrul de vedere, a respecta CCR și a aștepta o decizie a CCR… Baza legală (pentru dezbaterea moțiunii, n.r.) este după trei zile, nu în trei zile, care este respectată așteptând decizia CCR. Este extrem de important să nu fim în această situație în care avem un guvern dat jos cu un premier pus, și după aceea Curtea se pronunță și spune că a fost o procedură ilegală și vom avea doi premieri puși, unul de coaliție și unul de CCR”, a spus Lucian Romașcanu.

El a precizat că parlamentarii PSD vor vota moțiunea de cenzură.

„Acest guvern va pleca. E plecat deja, dar trebuie să plece legal și în respectul deciziilor CCR”, a mai spus Romașcanu.

Declarația vine în condițiile în care majoritatea parlamentarilor din Birourile permanente reunite au aprobat prezentarea moțiunii de cenzură în plen, de la ora 16:00, dar au decis ca moțiunea să fie votată după 15 septembrie, termen la care are loc ședința CCR privind conflictul juridic dintre Guvern și Parlament pe moțiunea de cenzură.

Articol sursa: www.Digi24.ro

- Reclamă -

Pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclamă -

Ultimele articole