28.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Surse: PSD vrea să depună propria sa moțiune de cenzură. „Nu vrem să îl dea ei jos pe Cîțu cu mâna noastră”

Cele mai citite

Biroul Politic Național al Partidului Social Democrat se reunește duminică, pentru a adopta strategia politică viitoare. Potrivit unor surse din partid, social-democrații iau în calcul să depună propria moțiune, deoarece, în opinia lor, alianța USR cu AUR e o mascaradă.

Social-democrații consideră că alianța USR – AUR a demonstrat „că nu este capabilă să facă nimic”, iar liderii acestor formațiuni au vrut să ignore apelurile PSD, deși „au nevoie de PSD”.

Totodată, potrivit surselor citate, social-democrații nu pot fi de acord cu ideea că USR nu este vinovat de situația creată și sau că nu ar fi în egală măsură responsabil pentru dezastrul guvernării.

PSD consideră că nu doar Florin Cîțu trebuie să plece, ci și Dan Barna, copreședinte al USR.

Nu trebuie să se ajungă la situația în care USR să-l dea jos pe premier cu ajutorul PSD, iar apoi să se întoarcă la guvernare, susțin social-democrații. De altfel, ei consideră că miniștrii USR și-ar fi dat demisia dacă voiau cu adevărat să plece de la guvernare și nu ar fi făcut alianța cu AUR, care, în opinia lor, „este o mascaradă”, au adăugat sursele respective.

Biroul Politic Național al Partidului Social Democrat se reunește duminică, de la ora 12.00.

Calendarul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu nu a putut fi stabilit nici sâmbătă, la ședința Birourilor Permanente Reunite, deoarece nu a fost întrunit cvorumul. Ședința a fost amânată pentru luni.

Pe lângă echipa lui Florin Cîțu care nu a participat nici la ședința de vineri seară, nici sâmbătă, nu au fost prezenți nici reprezentanții UDMR, dar nici cei ai PSD. 

Vineri seară, Marcel Ciolacu a lansat din nou critici la adresa membrilor coaliției de guvernare, vineri. Liderul PSD a scris, pe Facebook că „odată cu Cîțu trebuie să plece și Barna, și Ghinea, și Năsui” și că „Alianța USR-AUR trebuie să propună o soluție pentru rezolvarea crizei politice”.

 

Articol sursa: www.Digi24.ro

- Reclamă -

Pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclamă -

Ultimele articole